Hold deg i form utenfor sesongen

Selv om årets sykkelsesong er over, er det fortsatt viktig å holde seg i form, slik at man til våren slipper å ha en for bratt treningskurve. De fleste syklistene strømmer hver høst til treningssentrene for å trene spinning.

Det er et interessant spørsmål om spinnings popularitet øker på høsten, rett og slett fordi syklistene trekker inn på treningssentrene, eller om spinning i seg selv er en populær aktivitet. Fasiten er nok begge deler, men det er et faktum at flere sykkelryttere melder seg på spinningtimer i vintersesongen.

Forskjell mellom å trene inne og ute

lopband-rubinDe fleste kan ha nytte av spinningtimer, selv om de ikke sykler mye langs veiene på sommeren. Spinningsykler er annerledes enn landeveissyklene på mange måter, men de fysiologiske tilpasningene ligger veldig nær landeveissykling. Derfor er det nesten helt sikkert at du vil forbedre sykkelkondisjonen din når du melder deg på en spinningtime. Mange mener det er umulig å sammenligne en time med spinning i forhold med en time langs landeveien. Dette er fordi det er mange ytre faktorer som vil påvirke din oppfattelse av utmattelse, som temperatur, fuktighet, musikk, instruktører som presser deg og lignende. Dermed kan du høyst sannsynlig føle at du har jobbet hardere når du sykler inne.

Ikke lagt opp for syklister

Det er viktig å vite at de fleste spinningstimer er lagt opp med tanke på trening for alle, og ikke bare for syklister. De fleste som befinner seg på en spinningtime er der fordi de vil forbrenne fett og kalorier. Samtidig ønsker instruktøren å underholde og lære opp folk som går inn på et treningssenter en gang eller to ganger hver uke, og ikke syklister som trener 8, 12 eller enda flere timer per uke om sommeren. Det er allikevel ikke en dårlig avgjørelse å melde seg på spinningtimer i løpet av vinteren, men det er verdt å huske på hva som er målet ditt til våren som landeveisyklist og hvordan du kan holde deg i best form over vinteren.

Få mest ut av treningstimen

For å få mest ut av en spinningtime når du er landeveisyklist må du tilpasse deg. Et tips for å få mest ut av timen er å møte opp tidlig og varme godt opp før instruktøren setter i gang med sin agenda. Drikk også mye vann, gjerne med tilsatte elektrolytter og karbohydrater. Da vil du kunne yte mer under hver time.