Lokale sykkelritt våren 2016

cykel6Du er kanskje allerede godt i gang med treningen og forberedelsene til sykkelsesongen 2016, men har du hele terminlisten din på plass? Her får du en oversikt over flotte sykkelritt du bør melde deg på våren 2016!

Temporytterne er også i år tidlig ute. Klepp Cycle Club arrangerer nemlig årets temporitt rundt Orrevatnet 16. april. Distansen er 21 kilometer og KCCs medlemmer er godt i gang med trening og spinningtimer som er tilpasset dette løpet. Tør du å ta turen til Rogaland og utfordre de lokale deltakerne?

Bukkene Bruse

Foretrekker du lengre distanser vil årets sykkelritt Bukkene Bruse i år gå av stabelen i Grimstad søndag 17. april. Dette er et landeveisritt over 89 kilometer og passer alle syklister. Arrangør er Grimstad Sykkelklubb og det lønner seg å være tidlig ute med påmeldingen, da dette løpet ofte er godt besøkt fra hele landet. For de som ikke bor langt unna Ressesøy, så starter RSK Cupen i år tirsdag 19. april. Første ritt av de fem som er oppsatt i årets cup er en fartsetappe over 11 kilometer. For Rennesøy Sykkelklubb har denne cupen blitt en flott tradisjon med godt besøk fra ivrige syklister fra hele Rogaland.

Smaalenene Rundt

Østfolds første sykkelritt for amatører er et landeveisritt over hele 110 kilometer. Dette rittet arrangeres av Smaalenene Sykkelklubb og rittet blir godt besøkt av syklister også fra Oslo. I år er datoen satt til søndag 24. april. Rittet er kjent for sine harde stigning mellom 45 og 60 kilometer, før det heller utover igjen. Start og mål er i Askim. Andre spennende ritt utover april er Spinnsprinten i Bryne også 24. april. Her rekker man ikke å stoppe og se på den flotte naturen på Jæren.

Flere ritt 1. mai

1. mai er en flott dag å sykle på. Denne dagen arrangeres det en rekke med sykkelritt, blant annet Enebakk Rundt over 82 kilometer, men denne dagen starter også sesongen for terrengsyklistene da Fosen Sykkelklubb i Sør-Trønderlag arrangerer det årlige terrengrittet, Fosenterreng, over 30 kilometer. Andre sykkelritt 1. mai er JH-rittet i Jømna/Heradsbygd utenfor Elverum i Hedmark, Norsjø Rundt som arrangeres av Grenland Sykkelklubb og Oggevatn Rundt i Vennesla. Det blir en flott sykkelvår landet rundt også i 2016!