Thor Hushovd

Thor-HushovdThor Hushovd er en norsk syklist som ble født i januar i 1978. Han kommer fra Grimstad, og er Norges mest kjente syklist gjennom tidene. Thor Hushovd vant VM i landeveissykling i 2010 og har vunnet den grønne trøya i Tour de France både i 2005 og 2009. Han har også vunnet totalt 10 etappeseire i Tour de France. Hushovd var profesjonell syklist fra 2000 og helt til han la opp høsten 2014. Thor Hushovd begynte sykkelkarrieren da han var 10 år, og vant sitt første ritt i 1988. Hushovd var med på det norske juniorlandslaget, og ble som nevnt tidligere profesjonell syklist i 2000. Nå nyter Hushovd livet med kona Susanne og deres to barn i Monaco. I 2014 startet han et norsk sykkellag som har som målsetning å delta i World Tour fra 2017.

Tour de France

Tour de France er det største sykkelrittet i verden, og kjøres hver sommer i Frankrike. Rittet har blitt arrangert over 100 ganger og består av flere etapper. Thor Hushovd deltok altså i det prestisjefylte rittet i en årrekke, og var med å konkurrere om å vinne den grønne trøya flere år. For de som ikke vet hva dette betyr, kan vi opplyse om at den grønne trøya bæres av den syklisten som leder poengkonkurransen, og som regel står kampen mellom de aller beste spurterne. Thor Hushovd kledde selvfølgelig denne trøya veldig godt ifølge oss nordmenn. En annen mann som imidlertid kler grønt er Mr Green, innehaveren på Mr Green Casino.

Den mystiske Mr Green

Mr Green er en mystisk gentleman som elsker å oppleve alt som livet har å by på. Han verdsetter ærlighet og rettferdighet, og han er alltid et hakk bedre en konkurrentene. Mr Green er høflig, respektfull og ydmyk, og han har faktisk mange av de samme kvalitetene som Thor Hushovd. Begge to er seriøse og ærlige i det de gjør, og begge to gir alltid 110 % for å lykkes. Dessuten har begge levd av å kjempe om poeng og bonuser i mange år, og begge to trives godt i grønt. De er målbevisste og høflige, og de er respektert av folk over hele verden. Den største forskjellen mellom de to er kanskje Mr Greens gavmildhet. Vi sier ikke at Hushovd er en gjerrigknark, men han kan neppe matche Mr Greens berømte bonuser og jackpotter!

Den norske sykkelboomen

Norge er uansett inne i en sykkelboom, og flere og flere talentfulle syklister tar steget opp på det profesjonelle nivået. En av dem er Alexander Kristoff som ble profesjonell i 2010. Han har vunnet blant annet Flandern rundt i 2015 og to etappeseire i Tour de France i 2014. Han vant også bronse i OL i 2012. En annen ”up and coming” syklist er Edvald Boasson Hagen. Han kommer fra Rudsbygd og har blant annet vunnet sølv i VM i 2012. Mye tyder på at det blir gøy å følge med på sykling i årene fremover for oss nordmenn, til tross for at vår alles kjære Thor Hushovd har lagt opp.